OFFICIEEL: Trots Vitesse haalt trainer Cocu terug in huis

OFFICIEEL: Trots Vitesse haalt trainer Cocu terug in huis

26-09-2022 20:44
5

Phillip Cocu is na 27 jaar terug bij Vitesse. De club maakt maandag 'met trots' zijn terugkeer bekend. Cocu tekent tot medio 2024.

Cocu was van 1990 tot 1995 speler van Vitesse en keert dus terug op het oude nest. "Vitesse is een warme club met sportieve ambities, waar ik als speler prachtige herinneringen heb liggen. Om hier nu als trainer terug te keren, vervult mij uiteraard met trots. Het is voor mij de juiste club op het juiste moment", zegt Cocu op de clubsite van Vitesse. "Natuurlijk komt de club uit een uitdagende situatie en een lastige competitiestart, maar ik geloof in de kwaliteit van de spelers en kijk ernaar uit om met het team en de staf aan de slag te gaan."

Technisch directeur Benjamin Schmedes is verheugd met de aanstelling van Cocu. "Omdat we snel hebben kunnen schakelen, kan de eerste training na de korte break direct door hem geleid worden. De prettige gesprekken met Phillip hebben bevestigd dat hij uitstekend in het beoogde profiel past. Hij kent de club en de competitie goed, beschikt over veel nationale en internationale ervaring, straalt rust uit en was ook nog direct beschikbaar."

"Bovenal is hij de juiste persoon om onze speelstijl verder te ontwikkelen. Phillip staat voor een focus op balbezit, met een drang naar voren en een bepaalde intensiteit, maar dat wel met een stabiele basis en een pragmatische benadering. Wij zijn ervan overtuigd dat Phillip de weg omhoog kan vinden met onze ploeg. We heten hem van harte welkom. In de komende dagen gaan we nog bezig met de aanstelling van een nieuwe assistent-coach, die Cocu samen met Marink Reedijk zal bijstaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie