OFFICIEEL: Ook na de deadline geraken nog deals bekend, Seraing dankt Toulouse

OFFICIEEL: Ook na de deadline geraken nog deals bekend, Seraing dankt Toulouse

07-09-2022 15:21

De transfermarkt is inmiddels ook in België gesloten, maar blijkbaar zijn nog niet alle afgeronde deals in het openbaar aangekondigd. Zo komt Toulouse FC met een interessante melding op haar sociale media: de jonge Steve Mvoue is verkocht aan RFC Seraing.

Op de slotdag van de mercato hadden Les Métallos al aangekondigd dat ze met Vagner Dias een aanvallende versterking hadden gevonden. Nu komt daar nog een middenvelder bovenop. Mvoue is een twintigjarige middenvelder uit Kameroen, die echter op jonge leeftijd naar Frankrijk verhuisde. Daar kwam hij tot nu toe enkel uit voor Toulouse.

Vorig seizoen mocht Mvoue proeven van het grote werk bij de Zuid-Franse club, weliswaar in zeer beperkte mate. Terwijl iemand als Brecht Dejaegere een belangrijke rol vervulde in de promotie naar de Ligue 1, kwam zijn Kameroense collega niet verder dan 169 speelminuten. Voor Nieuwjaar kon hij rekenen op drie basisplaatsen. Nadien verdween Mvoue helemaal uit beeld.

Nu hoopt hij zijn loopbaan definitief op gang te trekken bij Seraing. Of de Luikenaars dankzij hem hun kansen op de redding plots spectaculair zien toenemen, is echter zeer de vraag. Her en der wordt Seraing getipt als degradatiekandidaat nummer één. Geen pretje in een jaargang waarin er drie rechtstreekse dalers zijn ... Voorlopig houdt Seraing, dat zes punten vergaard heeft, SV Zulte Waregem en Cercle Brugge nog achter zich.