'Ik hoop dat Lewandowski Ballon d'Or wint, dat verdient hij na al die goede jaren'

'Ik hoop dat Lewandowski Ballon d'Or wint, dat verdient hij na al die goede jaren'

05-09-2022 17:26
6

Robert Lewandowski maakt indruk op Charles Puyol. De voormalig verdediger van FC Barcelona pleit ervoor dat de Pool de Ballon d'Or moet winnen. 

Lewandowski heeft weinig aanpassingstijd nodig in Catalonië. Na vier competitiewedstrijden staat de teller al op vijf treffers. Volgens Puyol beschikt Lewandowski over alles wat een spits moet hebben. "Hij is één van de beste spitsen ter wereld en niet alleen vanwege zijn doelpunten. Hij kan de bal goed vasthouden en is goed in het combinatiespel", zegt de clublegende in gesprek met Mundo Deportivo. "Ik hoop dat hij de Ballon d'Or wint."

"Dat verdient hij ook voor al die goede seizoenen die hij gedraaid heeft. Als hij die prijs kan winnen in het shirt van Barcelona, zou dat ook een mooi signaal zijn", vervolgt Puyol, die erkent dat de concurrentie voor Lewandowski niet mals is. "Karim Benzema en Lewandowski zijn momenteel de twee beste spitsen ter wereld. Benzema draagt Real Madrid sinds Cristiano Ronaldo weg is."

Puyol sluit niet uit dat Lewandowski in Barcelona ooit nog een aanvalsduo vormt met Lionel Messi. "Het is nog niet te laat voor Leo om terug te keren. Zijn contract loopt af en er kan veel gebeuren in een jaar, zeker als er ook nog een WK gespeeld wordt. Of het gaat gebeuren, hangt van Xavi (Hernández, red.) en Leo af, maar Leo zal altijd goed ontvangen worden bij Barcelona."