Xavi ziet Barça afscheid nemen van 'juweel': Als coach voelt dit slecht

Xavi ziet Barça afscheid nemen van 'juweel': "Als coach voelt dit slecht"

03-09-2022 11:33
1

FC Barcelona-trainer Xavi neemt met pijn in het hart afscheid van Pierre-Emerick Aubameyang. Hij is de naar Chelsea vertrokken aanvaller zeer dankbaar voor zijn bijdrage in Camp Nou.

Aubameyang speelde slechts een half seizoen voor Barça. Door de komst van Robert Lewandowski verloor hij zijn basisplaats. "Ik voel me als coach slecht bij het vertrek van Aubameyang", zegt Xavi op een persconferentie. "Hij heeft ons ontzettend geholpen en hij was zowel op als buiten het veld een voorbeeld voor anderen. Hij heeft een grote impact gehad, kijk maar naar zijn cijfers."

Aubameyang scoorde dertien keer in 24 optredens voor de Catalanen. "Als een persoon is Aubameyang ook een juweel. Hij trainde altijd met een glimlach op zijn gezicht. Het is jammer dat we zo'n speler verliezen, maar dit was ook een mooie kans voor hem en de club", vervolgt Xavi, die doelt op het feit dat Marcos Alonso de omgekeerde weg bewandelde. "We moesten een puzzel leggen tijdens deze transferperiode en uiteindelijk is dat gelukt, dus daar moeten we tevreden mee zijn. Maar voor mij als coach voelt dit slecht."

Barcelona gaat zaterdagavond op bezoek bij Sevilla in La Liga. De ploeg van Xavi staat momenteel derde met zeven punten uit drie duels.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie