'Bayern-leiding uit kritiek op Mazraoui: flankspeler stelt vooralsnog teleur'

'Bayern-leiding uit kritiek op Mazraoui: flankspeler stelt vooralsnog teleur'

23-08-2022 15:26
10

Noussair Mazraoui kan in zijn eerste maanden bij Bayern München nog geen potten breken. Volgens Kicker is er intern kritiek op de 24-jarige vleugelverdediger, die deze zomer transfervrij overkwam van Ajax.

De verwachtingen in de Allianz Arena waren vooraf hooggespannen. Bayern hoopte met Mazraoui een tegenhanger van Alhponso Davies te hebben gevonden voor op rechts. Tot dusver kwam Mazraoui echter niet verder dan 31 minuten in de Bundesliga, omdat hij nog niet aan de verwachtingen voldoet.

Mazraoui maakt op de training nog geen indruk, stelt Kicker. De Marokkaanse international stelt teleur als het aankomt op defensief bewustzijn en ook qua inzet en doorzettingsvermogen is het nog onder de maat. De ex-Ajacied krijgt de tijd om te wennen aan de hoge kwaliteit bij Bayern, maar voorlopig ligt Benjamin Pavard mijlenver voor in de concurrentiestrijd op rechtsback.

Trainer Julian Nagelsmann benadrukt dat Mazraoui en ook Ryan Gravenberch de tijd krijgen. "Ze hebben tijd nodig. Dat is heel normaal en ze krijgen ook de tijd om op honderd procent te komen. Als ze daar nog niet zijn, dan is het mijn plicht om ze daar te krijgen. Als het zover is, zal ik ze gebruiken."