Vanderhaeghe baalt van nederlaag tegen Gent: Enthousiasme kost ons doelpunten

Vanderhaeghe baalt van nederlaag tegen Gent: "Enthousiasme kost ons doelpunten"

13 augustus - 10:06
3

KV Oostende heeft haar knappe zes op negen niet kunnen doortrekken tegen KAA Gent. Hoewel de thuisploeg op voorsprong kwam, beet het uiteindelijk toch in het zand: 1-3. Volgens Yves Vanderhaeghe ging het zijn troepen misschien net dat tikkeltje té goed voor de wind.

Oostende schakelde net als in haar vorige wedstrijden gretig om bij balverlies van de tegenstander, maar ditmaal liep het zelf in het mes. "Het enthousiasme kost ons doelpunten. Ik denk dat we te enthousiast waren", wijst Vanderhaeghe de reden voor de nederlaag aan bij Sporza.

In het openingskwartier had Gent immers weinig in de pap te brokken aan de kust. "Alles was goed, alles was perfect. We hadden een goede druk op de bal. Gent had er geen antwoord op", somt Vanderhaeghe op. Bovendien zorgde KVO zelf ook enkele keren voor gevaar. Daar volgde dan ook de voorsprong uit.

Nadien liep Oostende echter 'in de Gentse val', aldus Vanderhaeghe. "Voor de wedstrijd hadden we ook al gezegd dat Gent een goede balcirculatie heeft. Maar als ze die bal spelen in het middenveld en je bent zo dolenthousiast om toch uit te stappen. Dat is dan niet nodig", geeft hij zijn jongens een wijze les mee.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie