Union stelt teleur en gaat pijnlijk ten onder tegen KV Mechelen

06-08-2022 22:32
7

Union is er niet in geslaagd om de bevestigen na het goede resultaat in Europa. Tegen KV Mechelen hadden de Brusselaars het bijzonder moeilijk en werd er uiteindelijk ook verdiend met 3-0 verloren.

Na de ijzesterke prestatie van Union konden de Brusselaars met flink wat vertrouwen afzakken naar KV Mechelen. Voor die partij besloot Karel Geraerts om enkele jongens rust te gunnen, wat toch voor een kwaliteitsverschil zorgde.

Union had het lange tijd moeilijk tegen een sterk KV Mechelen, dat er alles aan deed om snel op voorsprong te komen. De thuisploeg wist ook verschillende kansen bij elkaar te voetballen, maar kwam steevast een sterk keepende Anthony Moris tegen.

Union kwam uiteindelijk wel nog tot enkele kleine pogingen, al werd Gaëtan Coucke niet echt aan het werk gezet. We leken op weg naar een 0-0 gelijkspel bij de rust. Tot Rob Schoofs zijn duivels wist te ontbinden. In het slot van de eerste helft wist de middenvelder met een knap afstandsschot Moris dan toch te verschalken.

Wie dacht dat Union een ander gelaat zou tonen na de pauze kwam bedrogen uit. KV Mechelen bleef de beste ploeg op het veld en deed er alles aan om die eerste overwinning van het seizoen te boeken. En dat loonde.

Union werd al vroeg in die tweede helft in de problemen gebracht en keek tegen een 2-0 achterstand aan. Het was Lazari die in eigen doel kopte. Niet lang daarna beslist Julien Ngoy met zijn eerste voor Malinwa de partij helemaal in het voordeel van de thuisploeg. Voor KV Mechelen waren die drie doelpunten genoeg, terwijl Union snakte naar het laatste fluitsignaal. Het bleef dan ook 3-0.