Vrancken: Ik heb liever dat iemand de waarheid kent, zowel positief als negatief

Vrancken: "Ik heb liever dat iemand de waarheid kent, zowel positief als negatief"

04-08-2022 12:35
2

Wouter Vrancken is dit seizoen de nieuwe trainer van KRC Genk en in een interview met Eleven Sports sprak hij onder andere over het mentale aspect van zijn spelers en hoe hij als coach is.

"Je grootste vijand is niet de tegenstander, twijfel in je hoofd is je grootste vijand", zei Vrancken. "Je moet alles aan 100% doen met volle overtuiging, ook al maak je verkeerde keuze, liever dan aan 100% dan aan 50%." Binnen die 100 procent-mentaliteit van Vrancken past ook de manier waarop hij omgaat met zijn spelers. "Ik hou er niet van om dingen te zeggen om iemand tevreden te houden, ik heb liever gewoon dat iemand de waarheid kent, zowel positief als negatief," zo zei de trainer van KRC Genk. Vrancken voegde er nog aan toe dat het belangrijk is om steeds respectvol te zijn voor je spelers omdat je volgens hem enkel zo een vertrouwensband kan opbouwen met hen, "Ook al moet je soms mensen ontgoochelen." 

Na een geslaagd jaar bij KV Mechelen stond Vrancken nu al twee competitiewedstrijden aan het hoofd bij Genk: Een 3-2-nederlaag in Jan Breydel tegen Club Brugge en een 3-1-overwinning thuis tegen Standard. Op speeldag 3 speelt Genk opnieuw thuis, deze keer tegen Eupen.