Moedig Westerlo gaat onderuit tegen bijzonder efficiënt Oud-Heverlee Leuven

30-07-2022 20:12
2

KVC Westerlo heeft geen vervolg kunnen breien aan de goede seizoensopener. Het was lange tijd wel de betere ploeg, maar verloor toch van Oud-Heverlee Leuven. Het werd 2-0.

Na een knappe overwinning tegen Cercle Brugge kon KVC Westerlo met veel vertrouwen aan de partij tegen Oud-Heverlee Leuven beginnen. De Kemphanen waren aanvankelijk ook de betere ploeg, maar konden dat niet verzilveren met een doelpunten.

Westerlo kwam tot maar liefst zes pogingen, maar geen enkele van die kansen viel binnen het kader. Aan de overzijde was OHL wel bijzonder efficiënt. De eerste kans van de Leuvenaren was ook meteen een doelpunt. Een poging van Tamari werd nog gekeerd door Bolat, maar in de herneming kon de goed gevolgde Thorsteinsson toch voor de 1-0 voorsprong zorgen bij de rust.

In de tweede helft drong Westerlo opnieuw aan en ging het op zoek naar een intussen verdiende gelijkmaker. Kansen van onder andere Thomas Van den Keybus en Nsingi wisten het doel echter niet te vinden.

De beste kans was uiteindelijk nog voor OHL. Doelman Cojocaru wist ploegmaat Tamari te bedienen, die ei zo na voor de dubbele voorsprong wist te zorgen. Zijn poging werd in laatste instantie nog geblokt door een Kempens been. Het laatste kwartier moest Westerlo nog met tien man verder na een rode kaart voor Perdichizzi. Makkelijker maakte dat het er niet op.

Op de daaropvolgende strafschop viel er uiteindelijk nog een tweede doelpunt voor Oud-Heverlee Leuven. Het was Raphael Holzhauser die de 2-0 eindstand op het scorebord kon plaatsen.