Lombaerts: Gentenaar blijkt moeilijker naar stadion te lokken dan Bruggeling

Lombaerts: "Gentenaar blijkt moeilijker naar stadion te lokken dan Bruggeling"

17-07-2022 10:00
46

Naar goede gewoonte start KAA Gent het nieuwe seizoen met behoorlijk wat ambitie op verschillende fronten. Na de bekeroverwinning uit de vorige campagne mag de club zich opmaken voor Europees voetbal. Assistent-trainer Nicolas Lombaerts schetst zijn verwachtingen voor de komende maanden.

Tot op heden beleefden De Buffalo's een eerder rustige zomermercato. Dat hoeft niet per se slecht te zijn, legt Lombaerts uit. "De ruggengraat van het elftal is gebleven en we hebben met Cuypers al één echte versterking erbij", analyseert hij bij Het Laatste Nieuws. Aangezien de transfermarkt nog anderhalve maand open is, zal er hier en daar nog wel een appel uit de kast vallen. "Zien wat er straks nog bijkomt, want in de breedte hebben we nog wat nodig. Zeker als we weer op drie fronten willen strijden", waarschuwt Lombaerts.

Over de sportieve ambities is de rechterhand van Hein Vanhaezebrouck duidelijk. "Ons doel is zeker de top vier halen, en van daaruit is alles mogelijk", klinkt het. Daarnaast heeft Lombaerts nog een andere doelstelling. "We hebben ook een prachtig stadion, alleen moeten we er nog meer uit puren. De Gentenaar blijkt moeilijker naar het stadion te lokken dan de Bruggeling."

En daar moet zo snel mogelijk verandering in komen, vindt Lombaerts. "Ik hoop dat ze er dit seizoen meteen staan en niet pas wanneer de resultaten goed zijn. Vorig jaar wonnen we met 6-1 van Club en zat de Ghelamco Arena niet eens vol. Dat deed toch een beetje pijn", deelt de assistent een sneertje uit naar de eigen aanhang.