Het Kompany-effect: 'Burnley snoept verdediger voor neus Feyenoord af'

Het Kompany-effect: 'Burnley snoept verdediger voor neus Feyenoord af'

13-07-2022 22:11

Ian Maatsen is komend seizoen niet in de Eredivisie, maar in het Championship actief, meldt Voetbal International. De Chelsea-verdediger was nadrukkelijk in beeld als opvolger van Tyrell Malacia bij Feyenoord, maar gaat bij Burnley en Vincent Kompany aan de slag.

Maatsen was feitelijk al rond met Feyenoord, maar zette op het laatste moment een streep door de transfer. Eerst leek het erop dat de jeugdinternational van Oranje voor zijn kansen bij Chelsea wil gaan. Nu meldt VI echter dat kersvers Burnley-manager Kompany hem warm heeft gemaakt voor een transfer naar Turf Moor. Of het gaat om een tijdelijk of definitief vertrek bij Chelsea – waar hij nog tot 2024 vastligt – laat het medium in het midden.

De verdediger uit Vlaardingen speelde vorig seizoen ook al in het Championship. Nummer elf Coventry huurde hem van Chelsea. Komend seizoen moet hij het uit de Premier League gedegradeerde Burnley weer naar het hoogste niveau helpen. Kompany nam eerder deze week al de Ierse international Joe Cullen mee uit Anderlecht.