Lazio speelt hoog spel: 'Muriqi blijkt wel fit, weer naar Brugge, anders boete'

Lazio speelt hoog spel: 'Muriqi blijkt wel fit, weer naar Brugge, anders boete'

11-07-2022 14:52 Laatste update: 18:05
110

Vedat Muriqi moest zich tot de duurste transfer ooit van Club Brugge kronen, maar stilaan draait het dossier uit op een nachtmerrie. Lazio SS is duidelijk niet gediend van de eerdere beslissing van de Belgische landskampioen en kiest nu zelf frontaal voor de aanval. Volgens de Romeinen is Muriqi immers wél fit bevonden.

De Kosovaarse journalist Arlind Sadiku, die onder meer voor Art Motion werkt en bovenop het dossier zit, komt naar buiten met een nieuwe wending in wat stilaan een transfersoap dreigt te worden. Eerder had Club Brugge Muriqi gekeurd, maar daaruit was naar boven gekomen dat de spits lichamelijk onvoldoende in orde is om de komende weken al mee te draaien bij Blauw-Zwart. Daarop besloot het bestuur om hem terug op het vliegtuig naar de laars te zetten en de deal af te blazen.

Die beslissing is bij Lazio in het verkeerde keelgat geschoten. De Romeinse club heeft daarom de voorbije dagen zélf een medisch en fysiek onderzoek op poten gezet om Muriqi door te lichten. Uit hun gegevens blijkt dat de Kosovaarse recordschutter wel degelijk in blakende vorm verkeert ... Hoe dan ook lijkt één van de twee kampen dus al dan niet moedwillig over foutieve data te beschikken.

Lazio lijkt niet van plan om het dossier rond Muriqi los te laten, wel integendeel. De hoofdstedelingen hebben hun aanvaller weer op het vliegtuig gezet naar België. Lazio eist namelijk dat Club Brugge hem opnieuw laat testen of de transfer simpelweg afrondt. Als dat niet gebeurt, dreigt het met een boete voor Club Brugge, die dan via de FIFA tot stand moet komen. Hoe de West-Vlamingen op dit potje Italiaanse spierballengerol zullen reageren, valt af te wachten.