Indrukwekkende lijst van spelers die uit contract lopen: Europese én Belgische top

Indrukwekkende lijst van spelers die uit contract lopen: Europese én Belgische top

30 juni - 16:50
0

De laatste dag van juni, voor veel voetballers heeft die een speciale betekenis. Heel wat contracten lopen straks om middernacht immers ten einde. Wie denkt dat enkel de kleinere garnalen in die situatie verkeren, keert best snel op zijn of haar stappen terug. Werp maar eens een blik op het volgende, ronduit indrukwekkende lijstje dat VoetbalPrimeur.be heeft opgesteld!

Schrik niet op als je de volgende dagen enkele van de allergrootsten der aarde naar een nieuwe, prestigieuze club ziet verkassen. Vanaf deze nacht zijn een heleboel aantrekkelijke arbeidskrachten immers vogelvrij verklaard. Een kleine greep uit de bekendste en meest spraakmakende namen: Ousmane Dembélé, Paolo Dybala, Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba en Luis Suarez.

Uiteraard hebben potentiële overnemers niet liggen slapen de voorbije weken en maanden. Integendeel, de meeste bijna-vrije vedetten hebben al welomlijnde toekomstplannen. Zo aast Internazionale nadrukkelijk op Dybala, die vervolgens een koningsdrietand moet vormen met Romelu Lukaku en Lautaro Martinez. Een terugkeer bij Juventus ligt dan weer in de lijn der verwachtingen voor Pogba.

Anderen zitten in een luxepositie zonder weerga. Neem bijvoorbeeld Dembélé, die zich bij FC Barcelona nooit helemaal kon doorzetten, maar overduidelijk over een enorm arsenaal aan kwaliteiten beschikt. Na lang en intensief onderhandelen heeft Barça uiteindelijk de handdoek geworpen. Bayern München, Chelsea FC en Paris Saint-Germain staan nu naar verluidt te springen om met hem in zee te gaan. Reken maar dat Dembélé zelf voor de meest lucratieve deal uit zijn loopbaan staat, aangezien er door het gebrek aan transfersom voldoende budget vrij is voor een riant salaris.

Belgische inbreng
Vanzelfsprekend zitten ook enkele grote namen uit het Belgische voetbal binnen een paar uur in een gelijkaardige uitgangspositie. In het geval van Axel Witsel lijkt de bestemming reeds bekend. Na zijn vertrek bij Borussia Dortmund voegt de 33-jarige Luikenaar zowaar nog een volgende topclub aan zijn cv toe: Atlético Madrid. In de nadagen van zijn carrière is dat misschien wel de strafste uitdaging die hij al aangegaan is!

Het valt enkel voor de Rode Duivels te hopen dat zijn contractloze collega's hetzelfde pad bewandelen, zeker met het oog op het nakende WK in Qatar. Na enkele lastige slotmaanden bij Olympique Lyon heeft Jason Denayer bijvoorbeeld absoluut nood aan de juiste keuze. De Duivelse defensie kan er wel bij varen ... Ook Adnan Januzaj heeft straks vrije baan. Als de sierlijke linkspoot zich wil opwerken in de ladekast van Roberto Martinez, moet zijn volgende club er 'boenk op' zijn.

Tot slot is er al flink wat inkt gevloeid over de toekomst van Dries Mertens. Op zijn 35e is een vertrek uit thuishaven Napoli dichterbij dan ooit gekomen. Van een schriftelijke overeenkomst is vanaf morgen alvast geen sprake meer, al blijft er een kans(je) bestaan dat de club van zijn hart het alsnog haalt. Mocht dat niet het geval zijn, staan een heleboel clubs in rij om nog een laatste keer van zijn diensten te genieten, waaronder naar verluidt ook Royal Antwerp FC. Wordt ongetwijfeld snel vervolgd!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie