Baiye (ex-Club Brugge) krijgt kans in Ligue 1: Ik wil me bewijzen

Baiye (ex-Club Brugge) krijgt kans in Ligue 1: "Ik wil me bewijzen"

28-06-2022 11:00 Laatste update: 11:01

Brandon Baiye (21) werd afgelopen seizoen kampioen in de Oostenrijkse tweede afdeling. Komend seizoen krijgt hij een kans in de Ligue 1. Zijn werkgever Clermont Font heeft hem namleijk uitgenodigd voor de voorbereiding. 

Baiye is niet bang voor het niveauverschil. "Nee, helemaal niet. Of het nu in de Oostenrijkse tweede klasse of de Franse eerste klasse is: voetbal wordt overal op dezelfde manier gespeeld", stelt hij bij Gazet Van Antwerpen

"Het niveau zal uiteraard hoger liggen, maar dan is het aan mij om dat zo snel mogelijk weer op te pikken. Bij Clermont Foot was het project voor mij altijd heel duidelijk: minuten maken in Oostenrijk en sterker terugkomen. Ik wil deze zomer alvast bewijzen dat dat mij gelukt is en ik wil dit seizoen voluit mijn kans grijpen in de Ligue 1."

Baiye geeft verder aan dat er heel wat Belgische clubs hebben geïnformeerd naar hem. Hij heeft voorlopig echter geen zin in een terugkeer naar ons land. Clermont Foot speelt op de eerste speeldag overigens tegen PSG.