Mazzu start met valse noot, Anderlecht verliest na eigen doelpunt van STVV

25-06-2022 18:50
30

Felice Mazzu heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van RSC Anderlecht verloren. Tegen STVV ging paars-wit op Neerpede met 0-1 de boot in. Paars-wit verloor na een eigen doelpunt van Lapage.

Voor RSC Anderlecht was het zaterdag tijd voor de eerste oefenmatch van het nieuwe seizoen. Mazzu kon nog niet rekenen op een volledige kern. Nieuwkomers Ishaq en Angulo ontbraken ook nog. Trebel, Stroeykens, Lissens en Gomez waren geblesseerd.

Mazzu liet zijn ploeg spelen in een 3-5-2 opstelling en deed een beroep op heel wat jongeren tegen STVV. Een van hen was Lapage. De kleinzoon van Paul Van Himst was in de eerste helft de pechvogel van dienst. Na een corner zag de achterhoede van Anderlecht er niet goed uit en Lapage kreeg de bal ongelukkig tegen zich en verschalkte zo ploegmaat Van Crombrugge. 0-1 voor STVV aan de rust. De ruststand was ook meteen de einstand.