Dost gaat Club Brugge verlaten: 'Derde Nederlandse partij trekt aan langste eind'

Dost gaat Club Brugge verlaten: 'Derde Nederlandse partij trekt aan langste eind'

22-06-2022 13:30
4

Het is al even duidelijk dat Bas Dost de deur bij Club Brugge achter zich dicht trekt. Een terugkeer naar de Eredivisie stond in de sterren geschreven, maar de bestemming blijkt op het laatste moment nog te veranderen. FC Utrecht staat namelijk op het punt om de spits binnen te hengelen.

Momenteel lopen er onderhandelingen tussen Club en Utrecht. Dost (33) kon ook naar Feyenoord en FC Emmen, maar lijkt toch een andere keuze te gaan maken. De verwachting is dat beide partijen eruit gaan komen. Dost is transfervrij en dus hoeft Utrecht geen transfersom op tafel te leggen, zoals de club dat ook al niet hoefde met Nick Viergever, een andere routinier. Viergever kwam over van het Duitse Greuther Fürth.

Het gepromoveerde Emmen hoopte ook op een terugkeer van Dost. "Ik heb hem mijn idee over voetbal verteld en nu is het afwachten. Ik heb hem gezegd dat hij een weloverwogen beslissing moet nemen en hopelijk kiest hij voor ons", vertelde trainer Dick Lukkien deze week aan RTV Drenthe. Die club vist naar alle waarschijnlijkheid dus achter het net.

Als de transfer van Dost rond geraakt, zou hij al de zevende aanwinst zijn bij Utrecht. Anderhalf jaar geleden kwam de Nederlandse goaltjesdief naar Brugge vanuit Frankfurt. De verwachting was dat de winteraanwinst zich zou ontpoppen tot een dodelijk eindstation in de aanvalsmachine van Club, maar na een felle start deemsterde hij geleidelijk weg. Afgelopen seizoen was Dost weliswaar nog goed voor twaalf competitietreffers, maar hij deed vooral dienst als invaller.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie