OFFICIEEL: Newcastle maakt het Kompany wat moeilijker, sterkhouder Pope vertrekt

OFFICIEEL: Newcastle maakt het Kompany wat moeilijker, sterkhouder Pope vertrekt

22-06-2022 13:15 Laatste update: 24-06-2022 14:16
6

Vincent Kompany moet aankomend seizoen Burnley FC aan promotie helpen, maar dat zal de manager zonder Nick Pope moeten doen. De doelman is immers op weg naar Newcastle.

In 2016 nam Burnley Pope over van Charlton Athletic. De voorbije seizoenen was Pope in de Premier League de vaste man onder de lat bij The Clarets in de Premier League. In de Championship zal de achtvoudige international van Engeland dat niet blijven, want volgens The Athletic bereikten Newcastle en Burnley een akkoord over een transfer van Pope. De marktwaarde van Pope wordt momenteel op 15 miljoen euro geschat. 

Pope legt deze week zijn medische testen af bij The Magpies. Wanneer alles in orde is, tekent hij bij Newcastle. Tegen het einde van de week moet de transfer afgerond zijn. Kompany moet dus op zoek naar een nieuwe doelman. Met Bailey Peacock-Farrell (25) en Wayne Hennessey (35) heeft Burnley nog twee doelmannen in de kern, maar zij lijken niet meteen in aanmerking te komen om Pope op te volgen onder de lat. Bij Newcastle was Martin Dubravka vorig seizoen de nummer één. 

Update: Newcastle United heeft de komst van Pope nu ook officieel bekend gemaakt. De Engelse doelman heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract. Kompany en Burnley moeten daardoor op zoek naar een nieuwe doelman.