Zulte Waregem haalt goalgetter: Hij heeft een speciale gave

Zulte Waregem haalt goalgetter: "Hij heeft een speciale gave"

19-06-2022 11:16

Stan Braem moet volgend seizoen mee voor goals zorgen bij Zulte Waregem. Een opvallende transfer, want vijf jaar geleden speelde Braem nog in Vierde Provinciale. Zijn ex-coach Hans Cornelis gelooft alvast in zijn kansen. 

Cornelis had Braem vorig seizoen onder zijn hoede als coach van KSV Zwevezele in Tweede Nationale. "Als je ziet hoeveel goals hij gemaakt heeft in alle provinciale en amateurreeksen waarin hij speelde, wil dat toch zeggen dat hij een speciale gave heeft", benadrukt Cornelis bij Het Nieuwsblad. "Daarnaast is hij nog vrij jong en heeft hij nog heel wat progressiemarge. Stan zette de laatste jaren telkens een stap hogerop en dat doet hij nu opnieuw. Al is dit wel een enorme stap."

Cornelis vindt Braem nog een ruwe diamant. "Hij heeft heel wat technische kwaliteiten. Stan kan perfect in de voet aangespeeld worden, want hij heeft een grote technische bagage, maar evengoed zorgt hij voor diepgang. Vooral qua fysieke paraatheid zal hij nog stappen moeten zetten. Ook defensief moet hij nog stappen zetten. Niet dat hij lui is, maar hij zal meer defensief moeten denken en zijn inspanningen beter moeten doseren."

Braem scoorde vorig seizoen nog 27 doelpunten voor KSV Zwevezele. Wordt hij ook in de Jupiler Pro League een goalgetter?