Nunez en Haaland: Een extra dimensie in de strijd tussen Liverpool en City

Nunez en Haaland: Een extra dimensie in de strijd tussen Liverpool en City

16-06-2022 18:02 Laatste update: 18:03
6

Het was vorig seizoen smullen in de Premier League. Een zenuwslopende strijd tussen Liverpool FC en Manchester City zorgde voor spanning tot de laatste minuut. Manchester City werd landskampioen, Liverpool werd tweede met een puntje achterstand op de leider. 

Dit seizoen krijgt deze strijd nog een extra dimensie. Manchester City stelde maandag haar nieuwe spits Erling Haaland voor, Liverpool kon niet achterblijven en kocht Darwin Nunez (die het rugnummer van Divock Origi overneemt). De twee giganten moeten voorin voor de doelpunten van de twee grootmachten zorgen. Een extra strijd in de veldslag tussen de twee.

Er vliegen twee dure vogels voorin bij Liverpool en City. Borussia Dortmund kreeg 60 miljoen euro voor Haaland, Nunez verliet Benfica voor 75 miljoen euro. Beide spitsen kunnen sterke statistieken voorleggen, unieke zelf. Zowel Haaland als Nunez lijken te floreren op het grote toneel. De Champions League is hun habitat en ze scoren aan de lopende band. Vorig seizoen prikte Nunez zes doelpunten binnen in tien wedstrijden. Haaland speelde in het seizoen 20/21 acht wedstrijden op het kampioenenbal, hij scoorde er maar liefst tien. 

Erling Haaland
Haaland, momenteel 21 jaar, kan al op jonge leeftijd naam maken. Clubs van over heel Europa kenden plots zijn naam. Hij speelde het WK onder 20 jaar met Noorwegen en wist in een wedstrijd tegen Honduras negen doelpunten te maken. Eindstand: 12-0. Daarna doorkruiste hij Europa tot hij in januari 2020 bij Borussia Dortmund aankwam.

In het afgelopen seizoen in de Bundesliga bevestigde Haaland opnieuw. Ondanks blessures en kwaaltjes, speelde de Noor 24 wedstrijden. Hij scoorde 22 doelpunten en gaf acht assists. Met zijn nationale ploeg speelde hij negen wedstrijden van augustus 2021 tot juni 2022 waarin hij dertien doelpunten maakte en twee assists gaf. De kans dat zijn statistieken nog maar eens ontploffen lijkt groot. Er loopt namelijk een Rode Duivel rond bij Manchester City die strooit met de assists. Kevin De Bruyne en Haaland zouden wel eens een dodelijk duo kunnen worden. 

Darwin Nunez
Zo’n 56 kilometer verder loopt er nu een spits rond met een gelijkaardig profiel. Darwin had niet zo'n vruchtbare start als Erling. Na een paar seizoenen bij Penarol in Uruguay trok hij naar Almería in de Spaanse tweede divisie. Het duurde even maar uiteindelijk vond de 22-jarige zijn beste vorm toen hij bij Benfica aankwam. Sinds zijn opkomst in Portugal zijn zijn cijfers beetje bij beetje gegroeid. Dit seizoen werd hij zelf de jongste Uruguayaan die scoorde in een beslissende Champions League-wedstrijd.

Afgelopen seizoen vestigde hij zich als een van de meest dodelijke spitsen in Europa. Dit voetbaljaar speelde hij 41 wedstrijden voor Benfica waarin hij 34 doelpunten scoorde en vier assists gaf. Net zoals Haaland heeft ook Nunez een ploegmaat lopen bij Liverpool die een bal voor zijn voeten kan neerleggen. De rechtsachter van Liverpool, Trent Alexander-Arnold, verlekkert zich nu al op de komst van de Uruguayaanse spits.

Hoe dan ook wordt het opnieuw een heerlijk seizoen aan Engels voetbal. De komst van deze twee kolossen zorgt voor nog wat meer kruiding in de titelstrijd. Maar ook de strijd om de gouden schoen en de meeste assists zou wel eens beslist kunnen worden door Nunez en Haaland. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie