Als Antwerp Janssen haalt, heeft het er een potentiële topspits bij

"Als Antwerp Janssen haalt, heeft het er een potentiële topspits bij"

16-06-2022 12:16 Laatste update: 12:21
4

Vincent Janssen is nadrukkelijk op weg naar Antwerp. Volgens zijn ex-ploegmaat Stijn Wuytens kan dat een toptransfer worden. Hij kent Janssen nog van bij AZ Alkmaar. 

"Als Antwerp Janssen in huis kan halen, heeft het er een potentiële topspits bij", aldus Wuytens bij Het Laatste Nieuws. "Bij AZ had Vincent een seizoen waarin alles lukte. Op een gegeven moment knalde hij elke bal binnen, echt absurd. Dat jaar werd Vincent ook topscorer in de Eredivisie (met 27 doelpunten, red.). Met het niveau dat hij toen haalde, kan Vincent ook in België topschutter worden."

Volgens Wuytens kan Janssen een meerwaarde bieden voor Antwerp. "Vincent is een hardwerkende spits, die best snel is en erg goed kan afwerken. Een pure kopper is Vincent niet, maar hij trekt zijn plan omdat hij zich slim positioneert bij luchtduels. Verder is Vincent iemand met een uitstekende mentaliteit. Wel is het zo dat hij graag vertrouwen voelt van de trainer. John van den Brom, onze coach bij AZ, gaf hem dat ook. Dat betaalde zichzelf terug."

Janssen ligt momenteel nog onder contract bij CF Monterrey in Mexico. Verwacht wordt dat hij deze week nog tekent voor Antwerp.