OFFICIEEL: Recordtransfer voor Liverpool, Darwin Núñez naar Premier League

OFFICIEEL: Recordtransfer voor Liverpool, Darwin Núñez naar Premier League

14-06-2022 20:05
0

Het is officieel: Darwin Núñez is speler van Liverpool. De Uruguayaanse topspits (22) komt voor maximaal 100 miljoen euro over van Benfica.

De megatransfer van Núñez hing al geruime tijd in de lucht, helemaal nadat Benfica de transfersom in de nacht van zondag op maandag wereldkundig maakte. Liverpool maakt in eerste instantie 75 miljoen euro over. Hoe vaker Núñez in actie komt, hoe sneller het totaalbedrag naar de 100 miljoen gaat.

Núñez tekent voor zes seizoenen op Anfield en wordt door de bonusconstructie hoogstwaarschijnlijk de duurste aankoop in de geschiedenis van Liverpool. Het record stond sinds 2018 op naam van Virgil van Dijk, die 84,5 miljoen euro kostte. Ook het Manchester United van Erik ten Hag was in de markt.

Núñez speelde twee jaar voor Benfica, dat hem oppikte bij de Spaanse tweedeklasser UD Almería. In 85 wedstrijden was hij goed voor 48 goals. Afgelopen seizoen kroonde de 22-jarige aanvaller zich tot topscorer van Portugal en knikkerde hij Ajax hoogstpersoonlijk uit de Champions League.

Núnez gaat het shirt met rugnummer 27 dragen en wordt na Luis Suarez en Sebastian Coates de derde Uruguayaan bij Liverpool. Hij speelde elf interlands voor zijn land.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie