“Afwezigheid van trio Rode Duivels kan niet één op één opgevangen worden”

“Afwezigheid van trio Rode Duivels kan niet één op één opgevangen worden”

14-06-2022 09:44
1

De Rode Duivels leggen geen overtuigend parcours af in de Nations League en voormalig assistent Vital ‘het brommertje’ Borkelmans ziet waarom. De afwezigheid van enkele toppers kan niet worden opgevangen.

En dat is ook normaal, vindt Borkelmans. Verschillende Rode Duivels krijgen ook rust tegen Polen. “Het is tijd dat de riem eraf gaat. Maar eigenlijk kan je de afwezigheid van Courtois-De Bruyne-Lukaku niet één op één opvangen bij de Rode Duivels. Omdat het spelers van wereldklasse zijn. Thibaut is de beste doelman ter wereld en staat er áltijd als het moet. Kevin loopt veel, speelt in één tijd, heeft de vista, kan de assists geven én scoort zelf. Hem gaan we wellicht het meeste missen. Kevin kan alles, hé.”

Ook de topscorer aller tijden van de Rode Duivels, Romelu Lukaku, viel tegen Oranje al vroeg uit met een blessure. “Romelu weegt dan weer op de tegenstander, is krachtig en doelgericht. Trouwens, mocht Witsel niet spelen, missen we vier sterkhouders in de centrale as. Axel is in mijn ogen een patron op het middenveld. Daar regelt hij alles, mensen onderschatten zijn belang. Hij zorgt ervoor dat anderen kunnen uitblinken”, citeert Het Laatste Nieuws Borkelmans.