Deschacht gaat Kompany achterna, Anderlecht-icoon opent sportsbar in Gent

Deschacht gaat Kompany achterna, Anderlecht-icoon opent sportsbar in Gent

08-06-2022 14:16
14

Olivier Deschacht heeft na zijn voetbalcarrière nog een extra uitdaging gevonden. Het icoon van RSC Anderlecht is al assistent-manager bij de beloften van België en analist op Eleven Sports, maar opent nu ook een sportsbar in Gent. Dat doet hij samen met Laurens De Bock, speler van Zulte Waregem.

Binnenkort kunnen fans van De Bock en Deschacht richting sportsbar Vici trekken, dat op de Oude Beestenmarkt in Gent wordt geopend. Bij de start van het nieuwe voetbalseizoen – eind juli – zullen de deuren worden geopend. "Vici wordt een zaak voor de échte sportfanaat", zegt Deschacht bij Het Laatste Nieuws.

Een Anderlecht-café zal het niet worden. Deschacht, die jarenlang uitkwam voor de club, heeft andere plannen. "Iedereen is hier welkom. Ze moeten zich enkel gedragen", geeft Deschacht nog mee.

Bij Vici krijgt Deschacht de hulp van broer Xavier, die achter de toog zal staan, en ex-ploegmaat De Bock. Beide leerden elkaar kennen bij Zulte Waregem. "De klik was er meteen", geeft De Bock aan. Al was er één voorwaarde bij zijn inmenging in het project. "Ik ga enkel investeren. Als ik later niet langer meedraai op het hoogste niveau zal je me hier waarschijnlijk vaker zien. Maar nu krijgt mijn carrière als voetballer voorrang", aldus De Bock.