Ben van de ene op andere dag zonder uitleg aan de kant geschoven bij Club Brugge

"Ben van de ene op andere dag zonder uitleg aan de kant geschoven bij Club Brugge"

06-06-2022 14:00
19

Faitout Maouassa staat op het punt om Club Brugge te verlaten. De Franse linksachter kwam voor zo'n vier miljoen over van Stade Rennes, maar wist zich nooit door te zetten. Ook Maouassa zelf begrijpt er niets van.

De linksachter werd met grote verwachtingen in huis gehaald en moest Eduard Sobol uit de ploeg spelen. Dat lukte echter niet. Club Brugge leek niet echt onder de indruk van zijn fysieke capaciteiten. "Bij het begin vroegen ze me al om een nieuwe voorbereiding te maken, want men was van mening dat mijn fysieke capaciteiten niet aan de standaarden voldeden", vertelt Maouassa bij So Foot.

Dat vond hij bizar, want Maouassa kende nooit problemen. "Ik voelde me nochtans goed en had een goede voorbereiding gehad bij Rennes. Toen ik fit was, kon mijn seizoen echt beginnen", aldus de linksachter.

Toch kwam die doorbraak er niet. Onder Philippe Clement brak hij niet door en onder Alfred Schreuder speelde hij zelfs geen enkele minuut. "Van de ene op de andere dag ben ik zonder echte uitleg aan de kant geschoven. Van de bank soms naar de tribune gevlogen. Ook na de trainerswissel ben ik opnieuw uit de groep gegooid", aldus Maouassa.