Vrancken verliest met KV Mechelen, maar: Fier op mijn spelers

Vrancken verliest met KV Mechelen, maar: "Fier op mijn spelers"

15-05-2022 10:00

KV Mechelen heeft het seizoen niet in schoonheid kunnen afsluiten. Het verloor met 3-2 van Sporting Charleroi. Wouter Vrancken had uiteraard op meer gehoopt in deze Play-Offs. 

"Deze wedstrijd vat onze Play-Offs een beetje samen", aldus Vrancken bij Gazet Van Antwerpen. "Onze minste wedstrijd van de vijf (de 1-0 tegen Charleroi op de openingsspeeldag, red.) winnen we. De vier andere, waarin we telkens de betere ploeg waren, verliezen we. Dat is jammer. Met wat meer efficiëntie was zelfs de groepswinst mogelijk geweest."

Toch is Vrancken positief over zijn spelers. "Ik ben heel fier op mijn spelers. Op het einde van een lang seizoen brengen ze nog steeds elke wedstrijd kwaliteit. Ook vandaag. Als je weet hoeveel jongens in de basis stonden die dit seizoen weinig of niet hebben gespeeld, dan is het knap om te zien hoe ze toch meteen mee zijn in onze principes en honderd procent intensiteit en kwaliteit brengen. Chapeau daarvoor."

Door de nederlaag tegen Sporting Charleroi sluit KV Mechelen het seizoen af op de achtste plaats. Beide clubs waren voor de wedstrijd al uitgeschakeld voor Europees voetbal.