Spaanse pers spaart lof voor Courtois niet: 'De held van Real Madrid'

Spaanse pers spaart lof voor Courtois niet: 'De held van Real Madrid'

5 May - 07:00 Laatste update: 19:03
12

Thibaut Courtois kroonde zich woensdag tot de grote man en hielp Real Madrid met enkele uitstekende reddingen naar de finale van de Champions League. Achteraf kon de lof voor onze landgenoot niet op.

Niet alleen werd Courtois uitgeroepen tot Man van de Match, ook in de Spaanse pers was men bijzonder lovend voor de doelman. Zo gaf Sport hem een 9 op 10 voor zijn partij. 'Dat Real Madrid tot het laatste moment nog mocht geloven in een stunt, had het te danken aan de goede reddingen van Courtois', schreef men.

Ook bij Marca was men onder de indruk van onze landgenoot. 'Silva en Jesus beten hun tanden stuk op Courtois, bij het doelpunt van Mahrez was hij kansloos. In de verlengingen wist hij met de hand een poging van Foden nog ongedaan te maken. Nog maar eens de held', viel er te lezen.

Verder was er nog AS, dat flink wat lof had. 'Hij verrichte heel de wedstrijd door wonderen. Courtois wist het schip drijvend te houden met enkele cruciale reddingen. Hij was weer op het niveau van de beste keeper ter wereld', klonk het. En volgens Mundo Deportivo was hij ook de beste Real-speler. 'Hij was weer de redder van dienst door Real Madrid drie keer van een tegendoelpunt te houden.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie