'Dure zomeraanwinst van Club Brugge kan al terugkeren naar thuisland'

'Dure zomeraanwinst van Club Brugge kan al terugkeren naar thuisland'

26-04-2022 17:34
11

Club Brugge mag binnenkort hopen op een oplossing voor Faitout Maouassa. De Fransman werd in huis gehaald om de nieuwe linksachter te worden, maar wist niet te overtuigen. Nu staat hij op het punt om te vertrekken.

Maouassa werd afgelopen zomer nog voor zo'n vier miljoen euro in huis gehaald, maar kon de grote verwachtingen niet inlossen. Hij verloor de strijd met Eduard Sobol en in het systeem van Alfred Schreuder is er helemaal geen plek voor de Fransman. De linksachter kan komende zomer dan ook vertrekken bij Club Brugge.

En volgens het Franse But Football Club lonkt een terugkeer naar zijn thuisland. Eerder toonde Olympiakos interesse, al kwam het niet tot een transfer. Montpellier is echter op zoek naar een nieuwe linksachter en denkt daardoor aan Maouassa. Ook Fabrice N'Sakala (ex-RSC Anderlecht) is een optie voor die plek.

Voor Maouassa is er alvast geen plek meer bij Club Brugge. Dit seizoen kwam hij aan slechts negen wedstrijden bij Blauw-Zwart. Hij zat sinds eind november zelfs niet meer in de wedstrijdselectie van Club Brugge.