LIVE: KAA Gent pakt de beker!

LIVE: KAA Gent pakt de beker!

18-04-2022 12:00 Laatste update: 18:52
73

Op Paasmaandag zijn alle ogen van voetbalminnend België gericht op de bekerfinale. Daarin nemen KAA Gent en RSC Anderlecht het op tegen elkaar. Voor Gent kan het de vierde bekerwinst worden, terwijl Anderlecht voor het eerst in vijf jaar weer een prijs kan pakken. Wie haalt de trofee in huis? VoetbalPrimeur.be houdt je op de hoogte van álle ontwikkelingen rondom de bekerfinale.

In 2019 stond KAA Gent nog in de finale van de Beker van België, maar verloor het toen van de toenmalige tweedeklasser KV Mechelen. In 2010 won het de prijs wel en dit jaar kan het voor de vierde keer de bekertrofee pakken. Om in de finale te geraken rekende Gent af met SV Belisia, Lommel SK, Standard en Club Brugge.

RSC Anderlecht snakt ook naar een prijs. De laatste keer dat het kon vieren was na de Supercup in 2017 (na de titel enkele maanden daarvoor). De Beker van België won het tot dusver negen keer, maar de laatste keer dateert inmiddels al van 2008. Dit seizoen bereikte het de finale na partijen tegen RAAL La Louvière, RFC Seraing, KV Kortrijk en KAS Eupen.

De opstellingen
KAA Gent: Davy Roef, Joseph Okumu, Michael Ngadeu, Jordan Torunarigha, Matisse Samoise, Julien de Sart, Sven Kums, Vadis Odjidja, Alessio Castro-Montes, Tarik Tissoudali en Laurent Depoitre
RSC Anderlecht: Hendrik Van Crombrugge, Michael Murillo, Lisandro Magallan, Wesley Hoedt, Sergio Gomez, Josh Cullen, Kristoffer Olsson, Lior Refaelov, Yari Verschaeren, Joshua Zirkzee en Christian Kouamé