Schreuder: Belangrijkste persoon is Ruud zelf, hij maakt heel positieve indruk

Schreuder: "Belangrijkste persoon is Ruud zelf, hij maakt heel positieve indruk"

08-04-2022 14:44 Laatste update: 15:03
3

Het tijdperk van Ruud Vormer bij Club Brugge zou komende zomer wel eens tot een einde kunnen komen. Dit seizoen zit de Nederlandse middenvelder vaker dan hem lief is op de bank, ook onder Alfred Schreuder. Die spreekt zijn landgenoot enkele bemoedigende woorden in aan de vooravond van de Play-Offs.

Op zijn perspraatje in aanloop naar de slotwedstrijd van de reguliere competitie, waarin Club het opneemt tegen KV Mechelen, kon Schreuder het thema-Vormer niet uit de weg gaan. Het Brugse boegbeeld wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek, vooral de naam van Zulte Waregem zingt rond. "De belangrijkste persoon in deze is Ruud zelf", vertelt Schreuder.

"Hij heeft nog een contract bij Club en maakt een heel positieve indruk. Dat was vorige week in de wedstrijd zo en ook op training in de weken daarvoor. Hij zal zelf zijn toekomst bepalen, maar is daar nu nog niet mee bezig. Ik vind het bewonderenswaardig hoe hij ermee omgaat, want het is niet altijd gemakkelijk. Hetzelfde geldt voor jongens als Dost en Balanta", betrekt Schreuder nog twee andere jongens die weinig aan spelen toekomen.

Vormer streek in de zomer van 2014 neer op Jan Breydel. In de kleuren van Club Brugge haalde hij het beste niveau uit zijn carrière, met onder meer vier landstitels én een Gouden Schoen tot gevolg. Terwijl hij de laatste jaren steevast boven de 3000 speelminuten in de Jupiler Pro League uit geraakte, staat de teller dit seizoen op een schamele 1858 minuten.