Transfer op komst: ‘Holzhauser is gespot op Oud-Heverlee Leuven’

Transfer op komst: ‘Holzhauser is gespot op Oud-Heverlee Leuven’

05-04-2022 14:24 Laatste update: 03-06-2022 10:45
13

Oud-Heverlee Leuven is vastberaden om een opzienbarende inkomende transfer af te ronden. De club onderhandelt intensief met Raphaël Holzhauser, de Oostenrijkse vedette van K. Beerschot V.A. die niet van plan is om mee te degraderen. Witte rook moet voorlopig evenwel nog niet verwacht worden van aan Den Dreef.

De naam van Holzhauser lag de voorbije twee jaar bijzonder vlot in de mond van de Belgische voetballiefhebber. In zijn debuutseizoen op het hoogste niveau was de linkspoot simpelweg verbluffend, met zestien doelpunten en evenveel assists voor De Ratten. Deze jaargang viel hij wel terug, mede omdat zijn ploeg helemaal geen poot meer aan de grond kreeg. Toch staat Holzhauser nog steeds te boek als een spelmaker met enkele geweldige kwaliteiten.

Dat heeft ook Marc Brys begrepen. De trainer van OHL werd eerder deze week al gespot op restaurant, tijdens een één-op-één-etentje met Holzhauser. Op tactisch vlak moet dat wel lukken tussen beide heren, aangezien Brys met Xavier Mercier al een gelijkaardig type heeft rondlopen. Overigens roept het wel de vraag op of de Fransman dan wel aan boord zal blijven in Leuven.

Hoe dan ook lijkt het belangrijkste knelpunt het financiële plaatje te zullen worden, denkt Het Nieuwsblad. Nochtans hoeft OHL geen transfersom op te hoesten voor Holzhauser, aangezien die in zijn contract een degradatieclausule had laten opnemen. Daardoor is hij nu een vrije speler. Die status stelt hem echter ook in staat om een stevig salaris te vragen. Bij Beerschot werd Holzhauser bovendien al rijkelijk uitbetaald: op jaarbasis verdiende de Oostenrijker op het Kiel een slordige 700.000 euro.

Update: Het Nieuwsblad laat weten dat Raphael Holzhauser op weg is naar OLH. De gesprekken gaan de goede kant uit. Door de degradatieclausule van de Oostenrijker is hij een vrije speler, zijn loon is echter een ander paar mouwen.

Update: De transfer lijkt er dan toch eindelijk aan te komen. Op Twitter circuleert een video waarin Raphael Holzhauser te zien is bij Oud-Heverlee Leuven.