Club Brugge op automatische piloot langs gedegradeerd Beerschot

01-04-2022 22:41 Laatste update: 22:58
5

Club Brugge voetbalde zich vrijdagavond relatief gemakkelijk langs Beerschot. In een leeg kiel werd het 1-3.

Al snel snelde Skov Olsen voorbij de Beerschot-defensie, al werd het doelpunt na lang palaveren bij de VAR afgekeurd voor buitenspel. Club Brugge bleef echter aandringen. Vanaken trof de lat en even later, zo’n twintig minuten in de eerste helft trof Lang al raak: 0-1.

Beerschot was onmondig en liet Club over zich heen lopen. De 0-2 hing in de lucht, maar Beerschot hield voorlopig nog stand. 0-1 aan de rust.

De tweede helft startte geweldig voor Club Brugge. Al snel verdubbelde Rits de voorsprong met een efficiënte deviatie. Nauwelijks vijf minuten later gingen de boeken helemaal dicht voor Beerschot. De Ketelaere maakte de 0-3.

Op het uur leek Beerschot wel beter in de wedstrijd te komen. Het werd dan ook geholpen door Hendry, die gemakkelijk een strafschop weggaf: 1-3. Nadien waren er nog gevaarlijke momenten aan beide kanten. Maar de drie punten voor Club Brugge konden al bijgeschreven worden.

Club Brugge komt nu op twee punten van Union, dat zondag op Standard speelt.