Ditmaal laat Westerlo zich niét verrassen: Lierse buren geklopt na felbetwiste pot

20-03-2022 22:17

KVC Westerlo heeft een nieuwe stap gezet richting titel (en bijbehorende promotie) in Eerste Klasse B. De voorbije weken had de koploper van haar pluimen gelaten, maar tegen Lierse Kempenzonen gaf het deze keer wél thuis: 2-0.

Afgelopen woensdag ging Westerlo nog onderuit op het Lisp, vier dagen later wilden De Kemphanen daar wraak voor nemen. In de eerste helft gebeurde er heel wat. Al na tien minuten was het prijs voor de thuisploeg. Igor Vetokele duwde slim binnen aan de eerste paal: 1-0. Rond het half uur vielen beide elftallen in enkele minuten tijd met tien man. Eerst kreeg Pietro Perdichizzi een tweede gele kaart onder de neus geduwd vanwege te uitzinnig protest, kort daarop haalde doelman Jens Teunckens de doorgebroken Lyle Foster neer. Zo mocht invallersdoelman Jarno De Smet in actie schieten.

Hij kreeg net voor het rustsignaal een stevige uitdaging voor de kiezen. Na een handsbal van Scott Bitsindou ging de bal namelijk op de stip. Jan Bernat klaarde dat klusje op gepaste wijze: 2-0. Westerlo dook dus op rozen de tweede periode in en hield daarin ook behoorlijk eenvoudig stand. Tien minuten voor affluiten volgde niettemin een uitgelezen kans voor Lierse Kempenzonen om toch nog van een ommezwaai te dromen. Ook de bezoekers kregen immers een strafschop. Topschutter Hakim Abdallah ontfermde zich over die taak, maar hij miste. Zo bleef de eindstand op 2-0.

Door de zege springt Westerlo weer drie punten verder weg van eerste achtervolger RWDM. De kloof tussen beide titelkanidaten bedraagt nu zeven punten met nog drie wedstrijden te gaan. Op zaterdag 2 april kan Westerlo op het veld van Lommel SK mogelijks een titelfeestje bouwen.