Vanderhaeghe gunt Scherpen kans op revanche: “Hij bood excuses aan de groep aan”

Vanderhaeghe gunt Scherpen kans op revanche: “Hij bood excuses aan de groep aan”

17-03-2022 18:45
1

Afgelopen weekend verloor KV Oostende met 1-3 van Club Brugge. Bij de Kustploeg was Kjell Scherpen de schlemiel van dienst. De doelman maakte tegen Blauw-Zwart geen al te beste beurt. Tegen Union krijgt hij vrijdag de kans om zich opnieuw te bewijzen.

Vrijdagavond geeft Oostende de leider partij. Bij KVO zal Scherpen gewoon starten. Dat verklapte Yves Vanderhaeghe al op donderdag. De trainer van Oostende kwam terug op de mindere prestatie van Scherpen, maar belooft de huurling van Brighton niet te laten vallen. "Ik denk dat iedereen het heeft gezien– en ik denk dat Kjell de eerste was om het toe te geven – dat hij zwaar in de fout is gegaan."

Vanderhaeghe laat weten dat Scherpen door het stof ging en een nieuwe kans gaat krijgen. "Hij heeft zijn excuses aan de groep aangeboden. Ik geef hem morgen een kans om revanche te nemen. De dingen die hij vorige week verkeerd deed, kan hij nu goed doen. Ik hoop ook dat het lukt."

Doelman versus veldspeler
De trainer beseft dat het niet altijd eenvoudig is om doelman te zijn. "Als een keeper mis is, is hij natuurlijk de zondebok. Veldspelers mogen al vaker iets verkeerd doen. Dan wordt dat meestal niet direct afgestraft. Bij een keeper is dat helaas wel zo. Het was in ieder geval niet zijn beste partij."