Knap: Nederlandse club ADO zet eigen bus in voor hulp in Oekraïne

Knap: Nederlandse club ADO zet eigen bus in voor hulp in Oekraïne

16-03-2022 15:02

ADO Den Haag en sponsor Van Heugten Tours komen in actie voor Oekraïense ontheemden. De ADO-bus wordt ingezet om levensmiddelen te bezorgen én om kinderen naar Nederland te brengen.

De reis naar de Oekraïense grens begint woensdagochtend en de chauffeur wordt 48 uur later weer terugverwacht. 'Op de heenweg is de bus vol geladen met etenswaren, drank en kleding. Op de terugweg zullen we 60 kinderen tussen de 9 maanden en 18 jaar mee terug nemen', meldt ADO via de clubsite.

De nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie, de Nederlandse Tweede Klasse laat weten dat het trots is op de actie van zijn sponsor. "Dat is het juiste woord dat wij als club zijn op onze Strategisch Partner Van Heugten Tours. Heel bijzonder wat het team van Van Heugten op poten heeft gezet in een korte tijd", laat commercieel manager Jesper van den Bosch weten. Wesley van Heugten kondigt namens het familiebedrijf meer acties aan. "Iedere dag willen wij de komende periode vanuit Den Haag een bus sturen voor hulp. Inmiddels hebben wij ruim 500 vrouwen en kinderen kunnen helpen. In de komende dagen zullen we dit aantal verdubbelen."