Bataille over de derby: Nog erger of heftiger dan ik op voorhand had gedacht

Bataille over de derby: "Nog erger of heftiger dan ik op voorhand had gedacht"

04-03-2022 10:30
6

Zondag is het weer zover: De Antwerpse derby staat op het programma. Antwerp-verdediger Jelle Bataille blikte bij SportVoetbalmagazine terug op de vorige Antwerpse en had het ook over zondag.

"Je voelt dat de derby leeft in de spelersgroep, vooral Ritchie De Laet is daar erg mee bezig", gaf Bataille aan. "Hij en Faris Haroun hebben ons al duidelijk gemaakt hoe belangrijk de derby is." Bataille vertelde dat ook op training de intensiteit hoger ligt en dat iedereen scherper is voor elkaar.

Natuurlijk leven niet enkel de spelers, maar ook de supporters toe naar de Antwerpse derby. Tijdens de vorige ontmoeting van Antwerp en Beerschot bleef Bataille de hele wedstrijd op de bank, maar hij beleefde de derby natuurlijk vanop de eerste rij. "Het was nog erger of heftiger dan ik op voorhand had gedacht", zei Bataille. "Die sfeer mag er opnieuw zijn, maar ik hoop dat de relletjes uitblijven." 

Na twee wedstrijden zonder winst is de match tegen Beerschot ook een wedstrijd waarin Antwerp opnieuw kan en moet bevestigen, zo wist ook Bataille. Voor Beerschot is elk punt momenteel op leven en dood, maar de degradatieplaats van Beerschot is geen extra motivatie voor Antwerp volgens Bataille. "De motivatie ligt bij onszelf. Wij moeten de match winnen, de rest is bijzaak."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie