Valkanis: we hebben Club Brugge zwaar onder druk gezet

Valkanis: "we hebben Club Brugge zwaar onder druk gezet"

22-02-2022 09:15 Laatste update: 09:56
11

Kersvers Eupen-trainer Michael Valkanis stond afgelopen weekend niet voor een evidente opdracht: Het tij keren bij een noodlijdend Eupen tegen landskampioen Club Brugge. Eupen verloor met 1-3 en Valkanis analyseerde de prestatie van zijn team na de match.

In de eerste helft stelden we aanvallend te weinig voor", stelde Valkanis. "Ons spel in de tweede helft, dat is het voetbal dat ik wil zien." Valkanis benadrukte dat zijn ploeg het in de tweede helft lang niet slecht deed. "Er was een periode van 15 à 20 minuten waar de goal in de lucht hing en we Club zwaar onder druk zetten", aldus de trainer van Eupen. "Maar dan hebben zij natuurlijk de kwaliteit om ons af straffen met een knappe goal."

Op speeldag 29 trekt Valkanis met Eupen naar het Dudenpark waar leider Union wacht. "Het wordt er niet makkelijker op, met de volgende wedstrijd tegen Union", wist ook Valkanis. Union zal echter zonder haar gouden duo voorin spelen. Dante Vanzeir is geschorst na zijn vuistslag in de wedstrijd tegen Charleroi en ook Deniz Undav zal er niet bij zijn vanwege een gele schorsing.