Ajax is nu al tevreden: 'Amsterdammers willen aanvaller aan boord houden'

Ajax is nu al tevreden: 'Amsterdammers willen aanvaller aan boord houden'

02-02-2022 21:40
2

Ajax hoopt Brian Brobbey na dit seizoen definitief over te nemen van RB Leipzig. Dat bevestigt directeur voetbalzaken Marc Overmars. De twintigjarige spits vertrok afgelopen zomer transfervrij naar de Bundesliga-topclub, maar keerde al na een halfjaar op huurbasis terug in Amsterdam.

"Het was natuurlijk geen geheim dat we altijd wel gezegd hebben: je bent welkom. We wisten dat we hem nodig zouden hebben en dat hij goed in de groep past", zegt Overmars in gesprek met Ajax TV. "Hij heeft samen met de jongens uit de eigen jeugd tien tot twaalf jaar de opleiding doorlopen. Dan groeit er iets."

"Hij past nu ook supergoed in de groep. Het is zonde dat hij zo'n start maakt en nu die vervelende blessure heeft", gaat de Ajax-directeur verder. Hij erkent dat hij Brobbey graag in de Johan Cruijff Arena wil houden. "Ik hoop dat er een vervolg in zit na deze paar maanden, maar dat ligt aan Red Bull." De sterke spits ligt tot medio 2025 vast in Leipzig.

Overmars en trainer Erik ten Hag hielden meteen na het vertrek van Brobbey een vinger aan de pols. "Je moet altijd contact houden met spelers die weggaan bij Ajax. Je weet nooit of ze terugkomen. Erik zei ook: het wordt tijd dat je thuiskomt. Ik denk ook dat zijn hart echt bij Ajax ligt."

Toch zorgde de terugkeer van Brobbey voor gemengde gevoels bij de achterban. Overmars kijkt vooral naar de toekomst. "Het is jammer dat hij is weggegaan, maar dat is gebeurd. Misschien baalt hij er zelf ook wel een beetje van, maar dat is allemaal achteraf. Wij moeten weer vooruit. Wij zochten een spits met snelheid, die Ajax ook een beetje kent. Daarom kwamen we heel snel bij hem uit."