Seraing ziet degradatiespook opduiken na pijnlijk verlies tegen STVV

22-01-2022 20:23
3

RFC Seraing heeft zaterdag een bijzonder slechte zaak gedaan in de strijd tegen degradatie. Het zag K. Beerschot V.A winnen en verloor zelf drie punten. Het werd 3-1 tegen STVV.

Twee staartploegen die alle punten goed konden gebruiken. Zou dat voor spektakel gaan zorgen? Dat was in het duel tussen STVV en Seraing alvast niet het geval. Een oersaaie eerste helft kon amper voor beroering zorgen en was niet meteen reclame voor de neutrale voetballiefhebber.

Net voor de rust kwam er dan toch wat spanning in de partij en bracht Daichi Hayashi na veertig minuten voetballen de thuisploeg op voorsprong. Dat werd echter al snel weer rechtgezet door Seraing, dat via Yahya Nadrani er voor de pauze nog 1-1 van maakte.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met veel intensiteit en drang naar voren. Gelukkig maar. Het zorgde ook voor enkele kansjes, vooral aan de kant van Seraing. Mikautdaze wist bijna te scoren, maar zag zijn doelpoging rakelings naast eindigen.

STVV kwam er amper uit, maar nam het laatste kwartier de partij toch weer in handen. Daar werd het uiteindelijk ook voor beloond met een strafschop, die via Christian Brüls in doel werd geschoten. In het slot werd het via Hara zelfs nog 3-1, de eindstand.