OH Leuven meldt monsterverlies, maar ziet geen reden tot paniek

OH Leuven meldt monsterverlies, maar ziet geen reden tot paniek

Oud-Heverlee Leuven heeft de financiële cijfers van het seizoen 2020-2021 bekend gemaakt. Die zien er niet al te best uit, met een monsterverlies voor de Leuvenaren.

Op de officiële kanalen geeft OHL namelijk aan dat de club een verlies van maar liefst 16,5 miljoen euro heeft geleden. Een verlies dat vooral te wijten is aan de kosten die de club had na de promotie richting Eerste Klasse A. Het investeerde daardoor in nieuwe spelers, maar ook extrasportief in onder andere de grasmat en de faciliteiten van de club.

Verder heeft ook de coronapandemie een grote impact gehad op de inkomsten en kosten van de club. Zo werden de abonneehouders gecompenseerd voor de wedstrijden die ze niet konden bijwonen en besloot OHL ook om geen enkele medewerker technisch werkloos te maken, in tegenstelling tot verschillende andere Belgische ploegen.

Geen paniek
Ondanks die bloedrode cijfers stelt OHL de supporters ook gerust. 'De financiële situatie is desalniettemin onder controle. Op 31 december 2021 werd een nieuwe kapitaalsverhoging doorgevoerd om zo de continuïteit van de club te garanderen', schrijft men.

Ook volgens voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha is er absoluut geen reden tot paniek. "We wijken hierdoor niet af van onze langetermijndoelstelling om van OHL een weerbare club in de top van het Belgisch voetbal te maken", geeft hij nog aan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie