14 jaar en 15 dagen: Real Salt Lake-talent tekent profcontract en troeft Adu af

14 jaar en 15 dagen: Real Salt Lake-talent tekent profcontract en troeft Adu af

15 januari - 10:57 Laatste update: 11:49
0

Living the American Dream: Axel Kei, 14 jaar en 15 dagen oud, mag zich de jongste Amerikaanse sporter ooit noemen die een profcontract heeft ondertekend. De aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis bij Real Salt Lake.

Kei kwam op negenjarige leeftijd naar de Verenigde staten en tekende vrijdag zijn eerste profcontract bij Real Salt Lake. Hij pakt daarmee het record van Freddy Adu af (als jongste speler die ooit een profcontract tekende). Kei speelde in oktober al voor Real Monarchs (het tweede elftal van Real Salt Lake). Hij was op dat moment 13 jaar en 282 dagen oud. Daarmee pakte hij een ander record van Adu af. De inmiddels 32-jarige Adu kon de verwachtingen nooit waarmaken.

Kei gaat proberen om een pad zoals Adu die bewandelde te vermijden. De veertienjarige aanvaller werd geboren in Ivoorkust, maar groeide op in Brazilië. Op negenjarige leeftijd vertrok hij met zijn familie naar San Diego. Eenmaal begonnen bij Real Salt Lake was Kei niet meer te stoppen. Hij is inmiddels de jongste debutant in de Verenigde Staten én de jongste speler die zijn handtekening heeft gezet onder een profcontract.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie