Na even afkoelen komt Thorstvedt tot inkeer: van goedkoop tot dom en doodzonde

Na even afkoelen komt Thorstvedt tot inkeer: van "goedkoop" tot "dom en doodzonde"

27-12-2021 09:17
13

KRC Genk deed al fluitend uitgeleide van 2021 met een gezondheidswandeling langs KV Oostende: 0-4. Toch verscheen er op het einde van de partij nog een smet op die prestatie, doordat Kristian Thorstvedt een rode kaart onder de neus geduwd kreeg. Zelf vond hij dat een overdreven sanctie.

Rond tien minuten voor het eindsignaal aan de kust, toen de 0-4-eindstand al op het scorebord prijkte, ging Thorstvedt een duel met Nick Bätzner te wild aan. Hij wilde wel degelijk zijn been zetten om de bal af te schermen, maar raakte daarbij het onderbeen van zijn Duitse tegenstander vol met de noppen. Jan Boterberg zag zich genoodzaakt om een rode prent boven te halen.

In eerste instantie kon Thorstvedt zich niet vinden in die bestraffing. Toen de Genkse bank hem bij zijn aftocht vroeg of het rood terecht was, antwoordde hij: "Het was goedkoop". Bij Het Laatste Nieuws klonk hij een uurtje later al veel schuldbewuster. "Het was gewoon dom van mij, erg dom. De match was eigenlijk voorbij. Doodzonde. Ik moet hieruit leren."

Dom of niet, terecht of niet, het ziet er hoe dan ook naar uit dat Genk Thorstvedt na Nieuwjaar zal moeten missen, mogelijks zelfs meerdere speeldagen. Halverwege januari openen de Limburgers het tweede deel van het seizoen met thuiswedstrijden tegen K. Beerschot V.A. en KV Mechelen. Met of zonder Thorstvedt?