Nieuw talent staat op bij Club Brugge: Toen al beter dan de rest

Nieuw talent staat op bij Club Brugge: "Toen al beter dan de rest"

09-12-2021 13:30
4

Philippe Clement speelde dinsdag op de verrassing. Hij liet Cisse Sandra (17) starten tegen PSG. Sandra zette zijn eerste voetbalstappen bij het bescheiden WS Lauwe, maar viel daar meteen op. 

Krant Van West-Vlaanderen ging op bezoek bij Charly Allard, zijn eerste jeugdcoach. "Ik zag meteen dat hij meer kon dan de rest", aldus Allard. "Het inzicht voor het spel had hij al op jonge leeftijd. En met links trapte hij toen al feilloos op doel. Ik zag hem groeien bij WS Lauwe, maar meer dankzij zijn persoonlijkheid dan door ons werk: hij ging er telkens vol voor."

Ook zijn karakter viel meteen op. "In de kleedkamer stelde hij zich vaak verlegen op tegenover anderen, maar eens hij het veld opkwam, verdween dat. Het is iets wat je vaker ziet bij goede spelers. Op het veld worden ze een andere persoon, in positieve zin. Ik denk ook dat Cisse iemand is die met zijn beide voetjes op de grond kan blijven. Ik ben ervan overtuigd dat Club Brugge hem hierin de juiste begeleiding zal geven."

Zondag speelt Club Brugge thuis tegen Zulte Waregem, een andere ex-ploeg van Sandra. Staat hij ook in die wedstrijd in de basis?