Atlético Madrid loopt grotere achterstand op door nederlaag in blessuretijd

04-12-2021 22:47

Atlético Madrid is in de thuiswedstrijd tegen Real Mallorca op pijnlijke wijze tegen de lamp gelopen. De nummer twaalf repareerde in de slotfase een achterstand en ging er in blessuretijd zelfs met de overwinning vandoor: 1-2.

Ranglijst-technisch is er een groot verschil tussen Atlético (vierde) en Mallorca (twaalfde), toch waren de grootste kansen voor rust voor de bezoekers. Atlético ontsnapte meermaals, maar kwam na rust alsnog op voorsprong. Ángel Correa was na 68 minuten de aangever bij de goal van Matheus Cunha.

Lang was Cunha op weg om de man van de wedstrijd te worden, maar in de slotfase ging het mis. Franco Russo kopte tien minuten voor tijd een gelijkmaker binnen en bezorgde Mallorca virtueel een punt, maar het werd nog gekker voor de bezoekers. In de 91e minuut werd het door Takefusa Kubo zelfs 1-2.

Daardoor is de achterstand van Atlético op koploper Real Madrid zeven punten. De Madrilenen spelen later op zaterdagavond nog uit bij Real Sociedad. Het gat kan naar tien punten worden gebracht.