Chelsea maakt korte metten met geruchten Ziyech: 'Verzonnen door de media'

Chelsea maakt korte metten met geruchten Ziyech: 'Verzonnen door de media'

20-11-2021 09:12

Chelsea-manager Thomas Tuchel maakt korte metten met de geruchten rond Hakim Ziyech. De Marokkaan staat in de belangstelling van verschillende clubs, maar een winters vertrek komt er niet.

Ziyech speelt weinig bij Chelsea en daardoor zijn er clubs die hem uit zijn lijden willen verlossen. Tuchel zegt dat hij niet weg mag. "Alles is heel simpel. Ik heb vaak gezegd dat Hakim een geweldige voorbereiding heeft gedraaid, maar door een blessure terug is geworpen", zegt Tuchel in Engelse media.

"Nu heeft hij weer een stap vooruit gezet, maakt hij doelpunten en geeft hij assists. De club is niet van plan om hem in de winter te verkopen of te verhuren. Ik heb dit met niemand besproken, dus alle geruchten over een vertrek van Hakim zijn verzonnen door de media. Ziyech is belangrijk voor ons. Hij is getalenteerd en ambitieus en onderdeel van het team", zegt Tuchel. "Er is veel concurrentie bij Chelsea. Ik kan niet iedereen negentig minuten laten spelen."

Tuchel zegt niet op de hoogte te zijn van een vertrekwens van Ziyech. "Hij is nog niet bij me op kantoor geweest om me dit te vertellen. Het is een belangrijke speler, heel belangrijk voor het team."