Bayern München pakt de volle buit, Nmecha matchwinnaar bij VfL Wolfsburg

06-11-2021 17:30
1

Bayern München heeft zaterdag de koppositie verstevigd. De topper tegen Sc Freiburg, dat verrassend derde staat in de Bundesliga, werd met 2-1 gewonnen.

Bayern - Freiburg 2-1
Hoewel beide ploegen op de ranglijst dicht bij elkaar staan, had Bayern in de openingsfase het beste van het spel en de grootste kansen. Der Rekordmeister had na vijf minuten al op 2-0 kunnen staan, ware het niet dat Niklas Sule en Alphonso Davies hun kansen misten. Namens Freiburg kreeg Lucas Holer na een klein kwartier een kans op 0-1. De goal van Bayern viel na een half uur en was niet onverdiend. Leon Goretzka was de Freiburg-verdedigers te slim af en schoot de voorsprong binnen. Topschutter Robert Lewandowski verzuimde vervolgens om 2-0 te maken.

Freiburg deed nog mee en kreeg kansen om de achterstand goed te maken, maar uiteindelijk maakte Bayern de meeste aanspraak op een doelpunt. Een kwartier voor tijd schoot Lewandowski raak op aangeven van Leroy Sané. Freiburg maakte nog wel 2-1, maar dat was te laat.

Bayern is met 28 punten uit elf wedstrijden de trotse koploper van Duitsland. Freiburg blijft derde.

Wolfsburg - Augsburg 1-0
Onder Florian Kohfeldt heeft Wolfsburg ook de tweede wedstrijd zonder Mark van Bommel weten te winnen. Het werd 1-0 tegen FC Augsburg, al ging het bijzonder moeizaam. Een goal van Lukas Nmecha na veertien minuten bleek uiteindelijk genoeg voor de zege. Wolfsburg krabbelt op en klimt naar plaats vier in Duitsland.