Kompany jubelt: We hebben gezorgd voor lange samenvatting, dat was de bedoeling

Kompany jubelt: "We hebben gezorgd voor lange samenvatting, dat was de bedoeling"

Gepubliceerd: zondag 24 oktober 2021 om 20:57zo 24-10-2021 om 20:57

RSC Anderlecht weet weer wat winnen is. Na vier opeenvolgende gelijke spelen klopte het hekkensluiter K. Beerschot V.A. met 4-2. Het publiek in het Lotto Park kreeg dus waar voor haar geld, tot grote vreugde van Vincent Kompany.

De sportieve baas bij paars-wit was in de wolken over de prestatie van zijn manschappen, met in het bijzonder het hoge aantal versierde doelkansen. "We wilden vandaag een goede mix van tussen de lijnen spelen en diepgang en dat is goed gelukt. We hebben gezorgd voor een lange samenvatting en dat was het doel", lachte Kompany bij Sporza.

Voor de koffie kreeg Anderlecht al een heleboel mogelijkheden, maar toen liet de afwerking nog te wensen over. In het tweede bedrijf begon de machine dan toch te draaien. Toch zag Kompany ook een minpuntje. "In het slotkwartier gaven we wel iets meer weg", is hij scherp voor de tegentreffers die zijn elftal te slikken kreeg.

Hoewel Anderlecht nu al zeven duels op rij ongeslagen is, boekte het pas haar eerste zege in een maand tijd. "We moeten nu momentum opbouwen, vandaag was een eerste stap", besefte Kompany nog. De komende week krijgen de Brusselaars alvast twee haalbare kaarten voorgeschoteld: in de Croky Cup wacht amateurclub La Louvière, terwijl volgende zondag Oud-Heverlee Leuven over de vloer komt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws