Antwerp kan niet winnen tegen Fenerbahce en blijft laatste in Groep D

21-10-2021 20:40 Laatste update: 20:43
8

In Istanboel ging Royal Antwerp FC op zoek naar haar eerste drie punten in de Europa League-groepsfase. Nadat het al vroeg op voorsprong kwam, moest het zich uiteindelijk met een 2-2-gelijkspel tevreden stellen.

Antwerp nam een droomstart. Al na twee minuten schoot Samata op voorzet van Fischer de 0-1 op het bord tegen zijn ex-club. Aan het doelpunt van The Great Old zat een buitenspelgeur, maar een VAR-check keurde het doelpunt goed.

Na twintig minuten hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Enner Valencia werkte een bal van dichtbij voorbij Jean Butez. Na 37 minuten mocht Enner Valencia aanleggen voor een penalty voor de thuisploeg. Zijn panenka strandde op de lat, maar vijf minuten later kreeg Fenerbahce opnieuw een penalty. Deze keer miste Enner Valencia niet waardoor Fenerbahce met een 2-1 voorsprong de rust in trok.

In de tweede helft bepaalde Antwerp steeds meer het tempo. Dat resulteerde iets voorbij het uur in de gelijkmaker. Een voorzet van Birger Verstraete werd onhoudbaar binnengekopt door Pieter Gerkens.

2-2 was het verdict na 94 minuten in Istanboel. Door de puntendeling blijft Antwerp laatste in Groep D met 1 op 9. Fenerbahce staat op plaats drie met een puntje meer dan Antwerp. Olympiakos en Eintracht Frankfurt (de andere tegenstanders van Antwerp) spelen om 21u nog hun wedstrijd.