Breaking news

'De voetbalkwaliteiten van Lang zijn ongekend, hij doet aan Laudrup denken'

Club Brugge krijgt heel wat lof: Vergelijkbaar met wat Ajax doet

Club Brugge krijgt heel wat lof: "Vergelijkbaar met wat Ajax doet"

Gepubliceerd: donderdag 21 oktober 2021 om 11:45do 21-10-2021 om 11:45

Club Brugge kreeg dinsdag een pak slaag van Manchester City: het werd 1-5. Ajax won daarentegen ruim van Borussia Dortmund met 4-0. Toch ziet Youri Mulder parallellen tussen de beide clubs. 

"Als ik ze vergelijk, zie ik veel parallellen", aldus Mulder bij Het Laatste Nieuws. "Club zit voor mij in de fase waar Ajax zich in de eerste fase onder Ten Hag bevond. Er wordt een goed beleid gevoerd, spelers worden opgeleid en er zijn successen in de Champions League. De Ketelaere kan je vergelijken met Frenkie De Jong, ook hij zal vanuit de jeugdopleiding voor veel geld vertrekken."

Nu moet Club op alle vlakken blijven groeien. "De coach speelt daarin een heel belangrijke rol. Hij zorgt voor continuïteit. Bij Club zit de ervaring net als bij Ajax in het geraamte van het elftal. Zij hebben Blind teruggehaald en Tadic overgenomen bij Southampton. Die jongen is een soort trainer in het veld. Hoewel er links en rechts spelers vertrekken, wordt de visie doorgezet. Dat heeft Philippe Clement ook - het is vergelijkbaar met wat Ajax doet."

Club Brugge krijgt zondag weer een lastige opdracht. Dan moet het namelijk op bezoek gaan bij rivaal Antwerp. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws