Kompany verklaart weinige speelminuten voor Kana bij RSC Anderlecht

Kompany verklaart weinige speelminuten voor Kana bij RSC Anderlecht

16-10-2021 21:16 Laatste update: 21:18
Jupiler Pro League 10 Reacties

De laatste jaren probeerde men bij RSC Anderlecht vaker een beroep te doen op de eigen jeugd. Recent is er echter een kleine koerswijziging doorgevoerd, waardoor onder andere Marco Kana steeds minder kansen krijgt. Toch blijft men geloven in de verdediger/middenvelder.

Kana werd enkele jaren geleden nog bestempeld als hét grote talent, maar is inmiddels op het achterplan verzeild geraakt. Dit seizoen speelde hij amper voor de Brusselaars. Vincent Kompany geeft Kana echter niet op. "Er is een ontwikkelingsplan en Marco werkt elke dag keihard", zegt Kompany op zijn persconferentie.

Volgens de trainer van Anderlecht zal Kana binnenkort dan ook doorbreken bij paars-wit. "Er is de nodige concurrentie, maar het is enkel slechts een kwestie van tijd. Een jong talent zal spelen wanneer hij er klaar voor is en dat kan soms snel gaan", klinkt het.

De inmiddels negentienjarige Kana heeft nog een contract tot medio 2025 bij Anderlecht. Hij speelde dit seizoen nog maar 45 minuten mee, in de partij tegen KF Laçi. Door de mogelijke onbeschikbaarheid van Josh Cullen mag hij wel hopen op speelminuten tegen STVV.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie