VP Rapport: Tielemans en Witsel zakken door het ijs, Denayer toont zich

07-10-2021 23:30 Laatste update: 08-10-2021 21:26
44

Onze Rode Duivels speelden een goede eerste helft, maar gaf het in de tweede helft volledig uit handen tegen Frankrijk. Een 2-3 verlies en enkele prestaties die besproken kunnen worden. VoetbalPrimeur.be geeft de punten voor deze partij.

Thibaut Courtois – 6
Amper werk in de eerste helft, een pak meer in de tweede helft. Had amper verhaal bij de tegentreffers, maar pakte ook uit met enkele goede reddingen.

Toby Alderweireld – 5
Had het meeste last achterin en werd vaak opgezocht door de snelle Mbappé. Moest iets te vaak worden geholpen door Denayer achterin en kwam er in balbezit amper uit.

Jason Denayer – 7,5
De sterkhouder achterin die met enkele goede intercepties de Fransen meermaals van gevaar hield. Lijkt zich steeds beter in zijn vel te voelen bij de Rode Duivel en bewees dat nu ook tegen Frankrijk. Toch was dat niet genoeg voor een overwinning.

Jan Vertonghen – 5,5
Net zoals Vertonghen had hij het defensief met momenten wel moeilijk met de snelle Fransen. Toonde wel veel inzet, maar dat was niet genoeg.

Timothy Castagne – 5,5
Kende defensief geen grote problemen. Wist aanvallend ook nooit voor gevaar te zorgen.

Youri Tielemans – 4
Enorm zoekende en wisselde goede momenten in de eerste helft af met zeer slechte momenten in die tweede helft. Zakte in de tweede helft volledig door de ondergrens, beging een penaltyfout en werd terecht gewisseld.

Axel Witsel – 5
Had het opvallend moeilijk op het middenveld en leed meermaals balverlies. Leek bij momenten niet echt te weten waar lopen. Van alle Rode Duivels misschien wel de minste op het veld samen met Tielemans.

Yannick Carrasco – 6
Kende een vrij onzichtbare partij, maar wist voor rust de Rode Duivels wel op voorsprong te brengen. Had het in de tweede helft defensief bijzonder moeilijk, maar zorgde ook nog voor een schitterende assist op de buitenspel lopende Lukaku.

Kevin De Bruyne – 7
Kreeg vroeg dé kans op de 1-0, maar kwam een sterke Lloris tegen. Dirigeerde het spel van de Rode Duivels in de eerste helft en zag dat na een sterke actie van Lukaku beloond worden met een assist. In de tweede helft had hij het moeilijk om het spel nog naar zich te trekken.

Romelu Lukaku – 7
Kende een vrij moeilijke partij tegen de sterke Franse verdedigers, maar wist die ene keer dat hij zich vrij wist te spelen te belonen met een belangrijk doelpunt. Scoorde nog een tweede keer, maar liep buitenspel. In de tweede helft kwam hij – op dat doelpunt na – amper tot niet aan bod.

Eden Hazard – 6
Speelde met momenten een anonieme wedstrijd. Leed weinig balverlies, maar is duidelijk nog steeds niet de beste Hazard. Werd andermaal voor tijd gewisseld.